
با این پروتئین مهندسی شده میتوان نانومواد را سازماندهی کرد
تاریخ : ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
تعداد بازدید : ۱۰۷۲
نسخه چاپیمحققان دانشگاه Dartmouth موفق به سنتز یک پروتئین مصنوعی شدند که قادر است مواد جدید نانومقیاس را سازماندهی کند. این پروتئین با اتصال به باکیبال سبب میشود تا این مولکول در ساختارهای منظم آرایش یابد.
نتایج این تحقیق در مجله Nature Communication چاپ شده است.
بهمنظور بهرهمند شدن از خصوصیات تقویتیافته نانومواد همچون مقاومت بالاتر، وزن کمتر، کنترل بیشتر طیف نوری و فعالیت شیمیایی بیشتر آنها در مقایسه با ساختارهای با مقیاس بزرگتر، دانشمندان و مهندسان راههای بسیار زیادی برای ساخت مواد در مقیاس نانو (یا سطوح اتمی یا مولکولی) پیدا کردهاند و همچنان به هدف خود ادامه میدهند.
پروتئینها مولکولهای هوشمندی هستند که توسط ژنها رمزنگاری شدهاند و تمام پروسههای مولکولی در سلولهای ما را سازماندهی و هماهنگ میکنند. هدف این مطالعه جدید ساخت یک پروتئین مصنوعی است که به یک ماده جدید ( یک شبکه تناوبی از مولکولهای فولرن) خودآرایی میکند. فولرن ( بهطور اختصار باکیبالها) یک مولکول کروی متشکل از 60 اتم کربن است که شکلی مشابه با یک توپ فوتبال دارد. باکیبالها دارای مجموعهای از خصوصیات غیرمعمول هستند که برای چندین دهه است بخاطر کاربردهای بالقوهای که دارند، دانشمندان را به خود جذب کردهاند. در حال حاضر باکیبالها بهدلیل مقاومت گرمایی بالا و ابررسانایی الکتریکی در نانوفناوری استفاده میشوند، اما سازماندهی این مولکول در شکل دلخواه و مطلوب مشکل و دشوار است. از این رو استفاده از آن در توسعه مواد جدید با مشکلاتی مواجه است.
در این کار تحقیقاتی جدید، پژوهشگران نشان دادند که پروتئین مصنوعی آنها با باکیبال برهمکنش میکند و باعث میشود تا باکیبال در یک شبکه آرایش یابد. علاوهبراین آنها موفق به تعیین ساختار سهبعدی این شبکه نیز شدند که بیانگر اولین دید و شمای اتمی از یک کمپلکس پروتئین/باکیبال است.
گریگوریان میگوید:« یادگیری درمورد مهندسی کردن خودآرایی منجر به آرایش دقیق مولکولها و در نتیجه منجر به تشکیل ماده جدید با خصوصیات مطلوب میشود. در این مطالعه، ما نشان دایم که پروتئینها میتوانند، خودآرایی باکیبالها را در ابرساختارهای منظم و آرایش یافته هدایت کنند. علاوهبراین ما مشاهده کردیم که این شبکه پروتئین/باکیبال قادر به هدایت الکتریسته است، کاری که شبکه پروتئینی تنها قادر به آن نبود.»
منبع : http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-04/dc-rca042516.php

استفاده از نانوذرات برای تشخیص سریع پروتئاز ۱۳۹۷/۱۱/۲۳

ویرایش ژن با کریسپر در مسیر تجاریسازی ۱۳۹۷/۱۱/۲۴

ترکیب «توالیسنجی DNA با نانوحفره» و روش «نقشهبرداری نوری» ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

بازار BCI در سال ۲۰۲۴ به رقم ۱۲۳۲.۶ میلیون دلار میرسد ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

دوربینهای مدار بسته به هوش مصنوعی مجهز میشوند ۱۳۹۷/۱۱/۲۹

دریافت حمایت مالی برای توسعه ابزار زیستالکترونیک ۱۳۹۷/۱۱/۳۰