
حسگری که با تلفن همراه جفت میشود
تاریخ : ۳۱ تیر ۱۳۹۶
تعداد بازدید : ۱۹۹۷
نسخه چاپیمحققان حسگری ساختند که قابل جفت شدن با تلفن همراه است بنابراین به صورت زنده میتوان نشانگرهای بیماری نظیر سرطان، آلودگیهای محیطی و حتی آلودگیهای غذایی را شناسایی کرد.
اخیرا یک گروه تحقیقاتی موفق به ساخت شناساگر فشاری قابل حملی شده که میتوان آن را با تلفن همراه جفت کرد. این حسگر با استفاده از نرمافزار داخل تلفن همراه میتواند فرآیند شناسایی را انجام دهد.
در حال حاضر، حسگرهای تشخیص دهنده بیماری و حسگرهای مربوط به سنجش آلودگی بسیار گرانقیمت بوده و فرد کارآزموده به همراه تجهیزاتی با قیمت بالا برای ارائه نتایج مورد نیاز است.
یوهی لین، یونگ تانگ و همکارانش روش جدیدی برای سنجش فشار ارائه کردند. این سامانه به گونهای طراحی شده است که برای مثال اگر زیستنشانگر بیماری در محیط وجود داشته باشد، منجر به ایجاد یک واکنش زنجیرهای در این حسگر میشود که نتیجه آن تولید اکسیژن است که این اکسیژن فشاری ایجاد میکند.
تغییرات فشار با استفاده از این حسگر و نرمافزار موجود در تلفن همراه صورت میگیرد. این گروه برای بررسی عملکرد این حسگر، آزمایشهایی را انجام دادند. پژوهشگران نشان دادند که این حسگر قادر است آنتیژن کارسینوامبریونیک را که در بیماران مبتلا به سرطان روده وجود دارد، شناسایی کند. این حسگر موفق شد راکتوبامین، یک افزودنی غیرمجاز که در برخی کشورها ممنوع است را نیز شناسایی کند. از دیگر موفقیتهای این حسگر میتوان به شناسایی رومبین اشاره کرد که نشانگر بیماریهای قلبی و عروقی است.
محققان این پروژه معتقداند که این حسگر مبتنی بر تلفن همراه بوده بنابراین میتوان به صورت زنده آلودگیهای محیطی را پایش کرد. همچنین میتوان به صورت دائمی و زنده ایمنی مواد غذایی و شیوع بیماریها را رصد نمود.
منبع : https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170621103205.htm

چاپ سه بعدی در خدمت مطالعات «همسریابی سوسکها»! ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

«گوشت آزمایشگاهی» چقدر مورد پذیرش مردم است؟ ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

هوش مصنوعی ژنهای سرطانزا را تشخیص میدهد ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

ماشینهای هوشمند به طراحی دارو کمک میکنند ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

اسفناج به رشد سلولهای گوشت آزمایشگاهی کمک میکند ۱۴۰۰/۰۱/۲۸

استفاده از بیوانفورماتیک برای مطالعه تنوع شیمیایی قارچها ۱۴۰۰/۰۱/۲۸