
ساخت نمایشگر انعطافپذیر که روی پوست دست قرار میگیرد
تاریخ : ۰۷ اسفند ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۱۱۳۰
نسخه چاپیپژوهشگران با استفاده از ترکیب نانوذرات و لایههای انعطافپذیر، موفق به ساخت نمایشگری شدند که میتوان آن را روی پوست دست قرار داد. این نمایشگر در ولتاژ پایین کار میکند و خطری برای پوست ندارد.
دوندهای را تصور کنید که برای چک کردن زمان خود نیاز به حمل کرنومتر یا تلفن همراه نداشته باشد، او فقط لازم است که به صفحه نمایش پشت دست خود نگاه کند. چنین رابط ماشین و انسانی شاید تا چند دهه پیش یک رویای علمی تخیلی بود اما با توسعه فناوریهای جدید میتوان امیدوار بود که این تجهیزات قابل دستیابی باشند.
محققان مقالهای با عنوان Epidermal Alternating-Current Electroluminescent Displays در مجله ACS Materials Letters به چاپ رساندند که در آن جزئیات مربوط به ساخت یک دستگاه نشر نور قابل انعطاف تشریح شده است. این دستگاه در ولتاژهای پایین کار کرده و برای پوست انسان ایمن است.
این دستگاه که به آن ACEL گفته میشود یک دستگاه نشر نور الکترولومینسانس بوده که در واقع یک نمایشگر محسوب میشود که میتوان آن را روی پوست قرار داد یا آن را به صورت خالکوبی کار کرد.
برای ساخت این دستگاه، محققان یک لایه الکترولومینسانس را که از میکروذرات نشر دهنده نور درون یک ماده الکتریکی ایجاد شده، بین دو الکترود نانوسیم نقره منعطف به صورت ساندویچی شکل در آورند. این دستگاه حاوی نوع جدیدی از مواد دیالکتریک به شکل نانوذرات سرامیکی بوده که باعث افزایش روشنایی در مقایسه با نمایشگرهای ACEL میشود. آنها از این ماده برای ساخت نمایشگری استفاده کردند که تا چهار رقم را نشان میدهد. این نمایشگر روی دست داوطلب قرار داده میشود تا در ولتاژهای کم بتواند اعداد را نمایش دهد.
پژوهشگران معتقداند که این صفحه نمایش قابل انعطاف میتواند کاربردهای متعددی در بخش پوشیدنیهای هوشمند، روباتیک نرم و رابط مغز و انسان داشته باشد.
منبع : https://phys.org/news/2019-10-stretchable-stopwatch-human-skin.html

توالییابیهای قابل حمل DNA دقیقتر میشوند ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

گامی به سوی نانوکارخانه تولید مواد شیمیایی ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

تراشهای برای تشخیص کرونا از روی نمونه خون بیمار ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

گوگل برای تولید داروهای جدید از کامپیوتر کوانتومی استفاده میکند ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

استفاده از کریسپر برای ثبت صفر و یک در سلولها ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

غولهای تجاری در جهان در چه فناوریهایی پتنت ثبت کردهاند؟ ۱۳۹۹/۱۰/۳۰