
راهاندازی استارتآپی در حوزه آزمایشگاه روی تراشه در بخش سلامت
تاریخ : ۲۱ آذر ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۸۲۱
نسخه چاپیبرای کمک به تسریع آزمایشهای طبی، استارتآپی به نام نانولیکوئید سلوشنز راهاندازی شده که در آن با استفاده از فناوری میکروسیالی امکان انجام آزمایش روی یک قطره از خون بیمار فراهم میشود
یکی از محققان دانشگاه تگزاس که در پایاننامه دکتری خود روی سیستمها پایش پساب کار میکرد، در سال دوم تحقیقات خود به این نتیجه رسید که مسیر پایاننامه خود را به سوی ساخت ابزاری مفید در بخش پزشکی و سلامت سوق دهد. علی فرزبود با توجه به نتیجه کار یک شرکت شکسته خورده در مسیر ساخت ابزار تشخیص طبی از روی یک قطره خون، شرکت نانولیکوئید سلوشنز را تاسیس کرد. این استارتآپ که نتیجه پروژه دانشجویی در مقطع دکتری علی فرزبود است، روشی مبتنی بر فناوری میکروسیال ارائه داده که کاربر اجازه بررسی چند ماده در خون بیمار از روی یک قطره خون میدهد. انتظار میرود که این فناوری توسط گروههای مختلفی نظیر سازمانهای سلامتی و پزشکی و حتی سالنهای بدنسازی استفاده شود.
بنیانگذار شرکت نانولیکوئید سلوشنز معتقد است که باید روی حوزهای کار کرد که بتواند در زندگی انسانها تاثیرگذار شد از این رو مسیر تحقیقات خود را تغییر داده است. وی بعد از بررسی نیازهای جامعه به این نتیجه رسید که ساخت آزمایشگاه روی تراشه برای انجام آزمونها تشخیص طبی میتواند روی سلامت جامعه تاثیر به سزایی گذارد.
فرزبود درباره الهام گرفتن از شرکت ترانوس میگوید: « از انجانیی که شرکت ترانوس شکست خورده بود جمعآوری سرمایه برای نانولیکوئید بسیار سخت شد اما توانستیم برای کار خود سرمایهگذار پیدا کنیم.»
لازم به ذکر است ترانوس یک آستارتآپ بود که توسط جوانی 19 ساله در سال 2003 تاسیس شد که به دنبال آزمایش خون با استفاده از مقدار کمی از خون بود اما این شرکت ده میلیارد دلاری در سال 204 با شکست مواجه شد.
این درحالی است که شرکت نانولیکوئید در تابستان سال جاری موفق به کسب جایزه 25 هزار دلاری برنامه کارآفرینی ماوریک در دانشگاه تگزاس شد.
ابزاری که استارتآپ نانولیوکوئید به دنبال ساخت و تجاریسازی آن است یک پلتفورم میکروسیالی بوده که از تنش سطحی به جای فشار استفاده میکند. از انجایی که کشش سطحی نیروی غالب در مقادیر نانومقیاس است بنابراین میتوان از آن برای انتقال یک قطره کوچک خون استفاده کرد. این فناوری شامل حسگر الکتروشیمیایی یکپارچه بوده که یک قطره خون را در مدت کمتر از نیم ساعت بررسی میکند.
منبع : https://dallasinnovates.com/nano-liquid-solutions-tests-blood-with-a-single-drop/

چاپ سه بعدی در خدمت مطالعات «همسریابی سوسکها»! ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

«گوشت آزمایشگاهی» چقدر مورد پذیرش مردم است؟ ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

هوش مصنوعی ژنهای سرطانزا را تشخیص میدهد ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

ماشینهای هوشمند به طراحی دارو کمک میکنند ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

اسفناج به رشد سلولهای گوشت آزمایشگاهی کمک میکند ۱۴۰۰/۰۱/۲۸

استفاده از بیوانفورماتیک برای مطالعه تنوع شیمیایی قارچها ۱۴۰۰/۰۱/۲۸