
برای اولین بار، بیمار دو دست مصنوعی را با استفاده از فکر خود حرکت داد!
تاریخ : ۲۵ دی ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۷۸۰
نسخه چاپیرابط مغز و کامپیوتری ساخته شده که به بیمار کمک میکند تا دو دست مصنوعی را با استفاده از فکر خود به حرکت در آورد. این فناوری برای افرادی که دچار آسیب نخاعی شدهاند، قابل استفاده است.
پژوهشگران آزمایشگاه فیزیک کاربردی و مدرسه پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، برای اولین بار کنترل همزمان یک جفت دست مصنوعی را با استفاده از رابط مغز و کامپیوتر (BCI) به حرکت در آوردند.
این گروه تحقیقاتی راهبردهایی را ارائه کردند که در آنها با استفاده از سامانه فیدبکگیری حسگری، بیمار میتواند به صورت همزمان دو دست مصنوعی را با استفاده از تحریک نرونی به حرکت در آورد.
بروک وستر، مهندس زیستپزشکی و محقق اصلی این پروژه در آزمایشگاه فیزیک کاربردی میگوید: «به دنبال کمک به افرادی هستیم که از ناحیه گردن دچار قطع نخاع شدهاند و برای انها رابط مغز و کامپیوتری ساختیم که میتواند به بیماران برای حرکت دست کمک کند. این سامانه امکان حس لمس را زمانی که دستگاه با اجسام تماس دارد، در بیمار ایجاد میکند. این فناوری برای بازیابی توانایی به کسانی که دچار آسیبها جدی نخاعی شدهاند قابل استفاده است. با استفاده از این فناوری فرد میتواند کارهایی نظیر قراردادن خمیردندان روی مسواک، بستن بند کفش و پرتاپ توپ را انجام دهد و بیمار میتواند مستقل از دیگران باشد.»
به اعتقاد محققان این دستاورد میتواند انقلابی در اندامهای پروتزی ایجاد کند. برنامهای به نام انقلاب در اندامهای پروتز (PR) از سال 2006 توسط دارپا آغاز شده که به دنبال تولید محصولات مصنوعی برای انسان است. برای تولید این محصولات لازم است که سیگنالهای مغزی مورد بررسی قرا گیرد.
برای رسیدن به این انقلاب پژوهشهای زیادی صورت گرفته است. سال گذشته، استن اندرسون از بیمارستان جانهاپکینز با استفاده از جراحی، حسگرهای میکروالکترودی را درون قشر مغز یک بیمار قرار داد، جایی که مسئول حس و حرکت است. این گروه در این پروژه موفق شدند روشی برای شناسایی بهترین مکان جاگذاری الکترود در مغز ارائه کنند. نتایج این پروژه مسیر ساخت رابطهای مغز و کامپیوتر را هموارتر کرد.
در این پروژه اولین ایمپلنت دو سوی انسانی برای ثبت و تحریک همزمان استفاده شد. در این سامانه از 96 الکترد برای تحریک سیستم عصبی استفاده شده است.
منبع : https://www.jhuapl.edu/PressRelease/191016

توالییابیهای قابل حمل DNA دقیقتر میشوند ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

گامی به سوی نانوکارخانه تولید مواد شیمیایی ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

تراشهای برای تشخیص کرونا از روی نمونه خون بیمار ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

گوگل برای تولید داروهای جدید از کامپیوتر کوانتومی استفاده میکند ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

استفاده از کریسپر برای ثبت صفر و یک در سلولها ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

غولهای تجاری در جهان در چه فناوریهایی پتنت ثبت کردهاند؟ ۱۳۹۹/۱۰/۳۰