
ساخت نمونه آزمایشگاهی پروتزی برای کمک به معلولان نخاعی
تاریخ : ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۶۷۱
نسخه چاپییک پروتز عصبی برای کمک به افراد مبتلا به ضایعه نخاعی ساخته شده است که به این افراد کمک میکند تا برخی از تواناییهای از دست رفته را به دست آورند.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه علم و صنعت ایران، موفق به طراحی و ساخت یک پروتز عصبی حرکتی با عنوان پاراواک (ParaWalk) برای ایجاد و کنترل حرکت در افراد دچار ضایعه نخاعی شدهاند. این سیستم که یک میکروکامپیوتر قابل حمل با تراشه ریزپردازنده است کار قشر حرکتی مغز انسان را در ایجاد و کنترل حرکت در اعضای فلج انجام میدهد و با ارسال سیگنالهای الکتریکی به اعصاب حرکتی باعث انقباض عضلات فلج شده و حرکت را در عضو فلج ایجاد و کنترل میکند. سیستم پاراواک با بکارگیری مدل های ریاضی از سیستم های اسکلتی-عضلانی و راهبردهای کنترلی، میزان انقباض عضلات فلج را در طول حرکت کنترل میکند.
پروتز عصبی پاراواک برای ایجاد حرکتهای ایستادن، گام برداشتن، و نشستن در بعضی از افراد دچار ضایعه نخاعی کامل در سطح کمر که سطح ضایعه آنها بین T4 الی T12 است بکار میرود. کاربرد این سیستم بر روی افراد ضایعه نخاعی محدود بوده و قابل استفاده برای تمام افراد ضایعه نخاعی نیست. باید این افراد از نظر پزشکی دارای شرایط ویژهای باشند.
مشخص شدن میزان موثر بودن سیستم برای یک فرد ضایعه نخاعی نیاز به تستهای مختلفی دارد که باید توسط متخصص انجام شود. میزان تاثیر آن در ایجاد حرکت به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که در طی آزمایشات مختلف در طول 3 الی 6 ماه مشخص میشود. در بعضی از این افراد، سیستم فقط به عنوان تمرین فیزیوتراپی کاربرد دارد و در بعضی، صرفا برای ایجاد حرکت ایستادن برای مدت زمان بسیار کوتاه (کمتر از یک دقیقه). چنانچه افراد شرایط لازم را داشته باشند، امکان گام برداشتن را تا حدود چند قدم پیدا خواهند کرد. باید توجه داشت که حتما در هنگام ایستادن و گام برداشتن بر ای ایمنی بیشتر، باید یک فرد به عنوان کمک کننده در کنار بیمار باشد.
لازم به ذکر است که کار انجام شده در مرحله تحقیقات بوده و در حال حاضر امکانات خدمات در سطح گسترده وجود ندارد.
تا کنون پروتز عصبی پاراواک بر روی افراد مختلف ضایعه نخاعی (پاراپلژیک) در مرکز فناوری عصبی ایران بکار گرفته شده است بطوریکه بعضی از این افراد قادر به ایستادن و بعضی علاوه بر ایستادن، موفق به گام برداشتن تا حدود چند قدم بدون استفاده از بریس شدهاند.
منبع : http://intc.iust.ac.ir/content/21176/ParaWalk

توالییابیهای قابل حمل DNA دقیقتر میشوند ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

گامی به سوی نانوکارخانه تولید مواد شیمیایی ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

تراشهای برای تشخیص کرونا از روی نمونه خون بیمار ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

گوگل برای تولید داروهای جدید از کامپیوتر کوانتومی استفاده میکند ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

غولهای تجاری در جهان در چه فناوریهایی پتنت ثبت کردهاند؟ ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

استفاده از کریسپر برای ثبت صفر و یک در سلولها ۱۳۹۹/۱۰/۳۰