
هوش مصنوعی برای ما آنتیبیوتیکهای جدید طراحی میکند
تاریخ : ۰۴ اسفند ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۲۵۸۴
نسخه چاپییک مدل کامپیوتری هوشمند که به الگوریتم یادگیری ماشینی مجهز است موفق به طراحی آنتیبیوتیک جدیدی شده است که با ساز و کاری متفاوت، اقدام به از بین بردن پاتوژنها میکند.
پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست (MIT) با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی موفق به شناسایی یک ترکیب جدید با خواص آنتیبیوتیک شدند. براساس نتایج آزمایشهای انجام شده، این آنتیبیوتیک جدید میتواند بسیاری از باکتریهای مشکلساز جهان، از جمله باکتریهایی که نسبت به آنتیبیوتیکهای رایج مقاوم هستند، را از بین ببرد. این گروه این انتیبیوتیک را روی دو موش آزمایشگاهی آزمایش کردند که نتایج نشان داد که عفونت کاملا از بدن موش زدوده شده است.
این هوش مصنوعی میتواند بیش از صد میلیون ترکیب شیمیایی را طی چند روز غربالگری کند به گونهای که ترکیباتی که خواص انتیبیوتیک بالقوه دارند از میان این میلیونها ترکیب شیمیایی انتخاب میشود. این آنتیبیوتیکهای منتخب با ساز و کار کاملا متفاوت نسبت به داروهای رایج باکتریها را از بین میبرد.
جیمز کایلنز، استاد مهندسی پزشکی و علوم MIT میگوید: « ما میخواستیم پلتفورمی ایجاد کنیم که به ما اجازه دهد تا از هوش مصنوعی برای تولید نسل جدیدی از آنتیبیوتیکها استفاده کنیم. راهبرد ما منجر به کشف این مولکول شگفتانگیز شد که مسلما یکی از آنتیبیوتیکهای قدرتمندی است که تا کنون کشف شده است.»
محققان در مطالعه جدید خود، چندین گزینه امیدوار کننده دیگر آنتیبیوتیک نیز شناسایی کردند که قصد دارند آزمایشهای بیشتری روی آنها انجام دهند. این گروه تحقیقاتی بر این باور است که این مدل میتواند براساس آنچه که در مورد ساختارهای شیمیایی اموخته است، داروهایی برای از بین بردن باکتریها طراحی کند.
رجینا بارزلیا از محققان این پروژه میگوید: « یادگیری ماشینی میتواند در فضاهای وسیع مواد شیمیایی جستجو کرده و ترکیبات دارویی جدید را پیدا کند.»
مقاومت آنتیبیوتیکی یکی از بحرانهایی است که ما با آن روبرو هستیم و در حال حاضر تعداد پاتوژنهایی که در برابر آنتیبیوتیکها مقاوم میشوند در حال افزایش است. بنابراین محققان به دنبال طراحی آنتیبیوتیکهای جدیدی هستند که با ساز و کاری متفاوت نسبت به آنتیبیوتیکهای فعلی عمل کنند.
منبع : http://news.mit.edu/2020/artificial-intelligence-identifies-new-antibiotic-0220

آغاز فراخوان ششم برنامه نوپاهای فناوریهای همگرا با هدف حمایت از طرحهای... ۱۴۰۱/۰۳/۰۵

راهاندازی پلت فرم غربالگری میکروسیالی برای استفاده صنعتی ۱۴۰۱/۰۲/۳۰

پستانک هوشمند، برای رصد مستمر الکترولیت های بدن نوزاد ۱۴۰۱/۰۲/۳۰

بهره گیری از محاسبات کوانتومی برای طراحی مواد موثرتر در LEDها ۱۴۰۱/۰۲/۳۰

به کار گیری هوش مصنوعی برای طراحی نانوذرات دارویی ۱۴۰۱/۰۲/۳۰

طراحی نانوذرات زیستی برای مقابله با آلزایمر ۱۴۰۱/۰۳/۰۲