
افزایش دقت در ترجمه سیگنال مغزی به متن
تاریخ : ۲۶ فروردین ۱۳۹۹
تعداد بازدید : ۵۸۴
نسخه چاپیرابط مغز و کامپیوتری ساخته شده که با دقت بالا میتواند سیگنالهای مغزی را به متن تبدیل کند. این رابط به کاربر اجازه میدهد که افکار خود را بدون دخالت دست و با دقت بالا تایپ کند.
در حال حاضر دستیارهای مجازی مختلفی در بازار وجود دارند که برای تعامل میان انسان و دستگاهها استفاده میشوند. این دستیارها به کاربر کمک میکنند تا بدون استفاده از عضلات بدن، کاری را در فضای مجازی انجام دهند.
به تازگی محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت رابط مغز و کامپیوتری شدند که میتواند فعالیتهای مغز را مستقیم به متن تبدیل کند. جوزف ماکین و همکارانش پیشرفتهای جالب توجهی در نوعی الگوریتم بهدست آوردهاند که میتواند زبان کامپیوتر را به زبان انسان ترجمه کند. دانشمندان براساس این الگوریتم، اقدام به ارائه رابط مغز و کامپیوتری کردند که قادر است تمام جملات را از مغز انسان خوانده و آن را به متن تبدیل کند.
این الگوریتم از نوعی هوش مصنوعی تشکیل شده است که اطلاعاتی را جستجو میکند که برای ایجاد معنی (نظیر گفتار) مورد نیاز است. این هوش مصنوعی در حال یادگیری بوده و بعد از آموزش میتواند مشخص کند که چه نواحی از مغز فعال بوده و میزان و شدت این فعالیت نیز قابل رصد کردن است. در نهایت هوش مصنوعی از این فعالیتها برای تولید جمله استفاده میکند.
پیش از این نیز رابط مغز و کامپیوتر برای ترجمه فعالیتهای مغز ساخته شده بود، چنین رابطهایی میتوانستند حروف و آواها را با دقتی در حد 40 درصد ترجمه کنند. این رابط مغز و کامپیوتر میتواند 30 تا 50 جمله را در زمان مشابه با رابطهای پیشین، ترجمه کند و خطا در این سیستم شبیه به ترجمه متون در سطح حرفهای است.
این تیم تحقیقاتی تست دیگری را انیز انجام دادند که در آن هوش مصنوعی پیش از سخنرانی یک نفر، آموزش داده میشود. در این صورت دقت ترجمه بالا میرود.
یکی از دلایل عملکرد بهتر این رابط مغز و کامپیوتر، تمرکز آن روی کلمات است در حالی که رابطهای پیشین روی حروف و توانایی تفکیک حروف از هم تمرکز داشتند.
منبع : https://massivesci.com/articles/brain-machine-interface-brain-waves-ai-algorithm-text-speech/

توالییابیهای قابل حمل DNA دقیقتر میشوند ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

گامی به سوی نانوکارخانه تولید مواد شیمیایی ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

تراشهای برای تشخیص کرونا از روی نمونه خون بیمار ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

گوگل برای تولید داروهای جدید از کامپیوتر کوانتومی استفاده میکند ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

غولهای تجاری در جهان در چه فناوریهایی پتنت ثبت کردهاند؟ ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

استفاده از کریسپر برای ثبت صفر و یک در سلولها ۱۳۹۹/۱۰/۳۰