
آزمایشگاه روی تراشه برای استفاده در اورژانس بیمارستان
تاریخ : ۲۵ تیر ۱۳۹۹
تعداد بازدید : ۵۱۴
نسخه چاپییک تیم تحقیقاتی موفق به ساخت آزمایشگاه روی تراشهای شده که به پرنسل اورژانس بیمارستان کمک میکند تا به سرعت گروه خونی بیمار را شناسایی کنند.
به تازگی مقالهای با عنوان Fully-automatic blood-typing chip exploiting bubbles for quick dilution and detection در نشریه Biomicrofluidics به چاپ رسیده است که در آن جزئیات مربوط به ساخت آزمایشگاه روی تراشه به منظور تشخیص سریع گروه خونی درج شده است.
این تراشه برای کمک به پرنسل بیمارستان ساخته شده تا در مواقع ضروری امکان تشخیص سریع گروه خونی را فراهم کند.
در بیمارستانها گاهی برای انتقال خون زمان اندکی وجود دارد چرا که جان بیمار در خطر است. روشهای فعلی برای تعیین گروه خونی زمانبر بوده و گاهی در حالت اورژانسی این موضوع مسئلهساز است.
دو نوع گروه خونی مثبت و منفی وجود دارد که دلیل این تفاوت وجود آنتیژن D روی سلولهای قرمز خون است. علاوه براین دو آنتیژن دیگر نیز در خون وجود دارد که مجموع این آنتیژنها تعیین کننده گروه خونی است.
پژوهشگرانی از دانشگاه علوم توکیو به سرپرستی کن یاماموتو و ماسهیرو موتسوکه، یک تراشه خودکار ساختند که میتواند با سرعت بالا و اطمینان قابل توجهی نوع گروه خونی را مشخص کند.
به قول دکتر موتسوکه، آنها تراشهای ساختهاند که بسیار کوچک بوده و به سرعت قادر به تشخیص گروه خونی است و این کار به صورت خودکار و با خون رقیق شده انجام میشود.
این تراشه حاوی آزمایشگاه میکرومقیاس بوده که اجزاء متعددی دارد که از طریق آنها آزمایش روی نمونه خون انجام میشود. برای شروع فرآیند، کاربر کمی خون را روی تراشه قرار میدهد، این خون با کمی محلول نمکی ترکیب شده تا رقیق شود. این خون رقیق شده وارد اتاقکهایی میشود که آنتیژنهای A و B را تشخیص میدهد. یک محفظه سومی نیز وجود دارد که آنتیژن D را شناسایی کرده و محفظه چهارم فقط محلول نمکی فاقد معرف را دارد. واکنشآنتیبادی آنتیژنها منجر به انعقاد خون شده و از روی این واکنش میتوان گروه خونی فرد را مشخص کرد.
این فناوری نیاز به تجهیزات اپتیکی ندارد و خوانش به صورت چشمی انجام میشود. این تراشه حساسیت بالایی داشته و قادر است انعقادهای ضعیف را نیز تشخیص دهد.
در طول این آزمایشها، محققان برای بررسی عملکرد این تراشه، نمونه خونی ده بیمار را مورد آزمایش قرار داده که نتایج کاملا دقیقی به دست آمد. این نتایج تنها در مدت 5 دقیقه مشخص شد.
منبع : https://phys.org/news/2020-07-micro-lab-chip-blood-minutes.html

چاپ سه بعدی در خدمت مطالعات «همسریابی سوسکها»! ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

«گوشت آزمایشگاهی» چقدر مورد پذیرش مردم است؟ ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

هوش مصنوعی ژنهای سرطانزا را تشخیص میدهد ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

ماشینهای هوشمند به طراحی دارو کمک میکنند ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

اسفناج به رشد سلولهای گوشت آزمایشگاهی کمک میکند ۱۴۰۰/۰۱/۲۸

استفاده از بیوانفورماتیک برای مطالعه تنوع شیمیایی قارچها ۱۴۰۰/۰۱/۲۸