
طراحی آزمایشگاهی روی تراشه برای تشخیص کرونا
تاریخ : ۱۹ آبان ۱۳۹۹
تعداد بازدید : ۳۶۱
نسخه چاپیبا استفاده از آزمایشگاه روی تراشه، محققان ابزاری ساختند که میتواند ویروس کرونا را به سرعت شناسایی کند. این کیت قابل تغییر بوده و میتوان آن را برای دیگر بیماریها نیز مورد استفاده قرار داد.
محققان دانشگاه استنفورد برای تشخیص ویروس COVID-19 آزمایشگاه روی تراشه مبتنی بر CRISPR ساختند. آنها در حال کار با سازندگان خودرو در شرکت فورد هستند تا نمونه اولیه خود را به محصولی آماده عرضه به بازار تبدیل کنند.
این نتایج میتواند منجر به عرضه دستگاه دستی و خودکار به بازار شود، دستگاهی که نتیجه آزمایش ویروس کرونا را در هر مکان در مدت زمان 30 دقیقه فراهم میکند.
در مقالهای که محققان در National Academy of Sciences به چاپ رساندند، این آزمایشگاه روی تراشه را مورد ارزیابی قرار دادند، این آزمایشگاه روی تراشه با استفاده از میدانهای الکتریکی عفونتهای فعال را با سرعت و با کیفیت بالا و قیمت کم تشخیص داد.
خوان سانتیاگو ، نویسنده اصلی مقاله مربوط به این پروژه که استاد مهندسی مکانیک بنیاد چارلز لی پاول استنفورد است، میگوید: «میکرولب یک تراشه میکروسیالی است که به اندازه نصف یک کارت اعتباری بوده و حاوی شبکه پیچیدهای از کانالهای کوچکتر از عرض موی انسان است.»
با استفاده از آنزیم CRISPR Cas12 ، که از خانواده CRISPR-Cas9 است ، این کیت یک پیمایشگر مولکولی فلورسنت را تحریک میکند که در صورت وجود ماده ژنتیکی مشتق شده از ویروس کرونا در محیط، موجب درخشش میشود.
اشوین راماچاندران، از محققان این پروژه میگوید: «این آزمایش مانند بسیاری از آزمایشهای آنتی بادیها نیست که فقط نشان میدهد کسی به این بیماری مبتلا بوده است یا نه و اینکه آیا در حال حاضر آلوده است و میتواند ناقل باشد.»
پژوهشگران این پروژه معتقداند که این راهبرد آنها میتواند با کالیبراسیون مجدد آنزیم CRISPR برای نشانگر ژنتیکی دیگر، سایر عفونتها را نیز تشخیص دهد.
راماچاندران میافزاید: «اگر بخواهیم بیماری دیگری را شناسایی کنیم، به سادگی توالی اسید نوکلئیک مناسب را بر روی کامپیوتر طراحی کرده و از طریق ایمیل برای سازنده تجاری RNA مصنوعی ارسال می کنیم. آنها یک ویال از مولکول را برای ما پست می کنند و کیت ما برای یک بیماری جدید دوباره پیکربندی میشود.»
منبع : https://www.fiercebiotech.com/medtech/stanford-develops-crispr-lab-a-chip-for-detecting-covid-19

چاپ سه بعدی در خدمت مطالعات «همسریابی سوسکها»! ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

«گوشت آزمایشگاهی» چقدر مورد پذیرش مردم است؟ ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

هوش مصنوعی ژنهای سرطانزا را تشخیص میدهد ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

ماشینهای هوشمند به طراحی دارو کمک میکنند ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

اسفناج به رشد سلولهای گوشت آزمایشگاهی کمک میکند ۱۴۰۰/۰۱/۲۸

استفاده از بیوانفورماتیک برای مطالعه تنوع شیمیایی قارچها ۱۴۰۰/۰۱/۲۸