
موشها هم موس کامپیوتر را حرکت میدهند!
تاریخ : ۰۸ دی ۱۳۹۹
تعداد بازدید : ۲۶۳
نسخه چاپیپژوهشگران بریتانیایی با استفاده از رابط مغز و ماشین به موشهای آموختند که موس کامپیوتر را هدفمند تغییر دهند. این پروژه برای درک بهتر کارایی مغز انجام شده است.
محققان مرکز سینسبری ولکام درکالج دانشگاه لندن رابط مغز و ماشینی (BMI) ساختند که به موشها امکان می دهد تا نشانگر (موس کامپیوتر) را به سمت هدف مورد نظر هدایت کند، موش این کار را تنها با استفاده از فعالیت مغزی خود انجام میدهد.
این مطالعه نشان میدهد که چگونگی مغز برای کنترل اجسام کار میکند. هنگامی که موش نشانگر را کنترل می کرد، فعالیت مغز در قشر بالایی بینایی به سمت هدف هدایت میشود و این بخش حاوی اطلاعاتی در مورد قصد موش بود.
این کشف می تواند در نهایت برای بهبود طراحی رابطهای مغز و ماشین استفاده شود. در حالی که رابطهای مغز و ماشین برای دهههای متوالی در دست توسعه است، اما هنوز محدودیتهایی در این حوزه وجود دارد و برای استفاده از آن اغلب باید به صورت تهاجمی عمل کرد یا فرآیند زمانبری را اجرا نمود.
دکتر کلی کلنسی، نویسنده اول مقاله مربوط به این پروژه در نشریه Neuron ، میگوید: «رابطهای مغز و ماشین دستگاه هایی هستند که به فرد امکان میدهند تا کامپیوتر را با ذهن خود کنترل کنند. در انسان، این فناوری می تواند کنترل یک بازوی رباتیک برای برداشتن یک فنجان آب یا حرکت دادن نشانگر بر روی کامپیوتر برای تایپ پیام با استفاده از ذهن باشد. در حیوانات، ما از این دستگاه ها به عنوان مدلی برای درک چگونگی بهبود رابط مغز و ماشین استفاده می کنیم.»
پروفسور تام تومیسیک فلوگل، مدیر مرکزسینسبری ولکام میگویند: «در حال حاضر استفاده از رابط مغز و ماشین برای انسان دشوار است و یادگیری نحوه کنترل بازوی رباتیک زمانی طولانی نیاز دارد. هنگامی که ما مدارهای عصبی را بهتر بشناسیم و بفهمیم که چگونه کنترل عمدی را یاد میگیرد، این کار به معنای آغازی برای توسعه این مسیر است، امیدواریم که بتوانیم استفاده از رابط مغز و ماشین را برای افراد آسان کنیم.»
در این مطالعه ، محققان از تصویربرداری وسیع مغز استفاده کردند. این روش به آنها این امکان را می داد، که در حالی که موش از این دستگاه استفاده میکند، کل سطح پشتی قشر مغز را مشاهده کنند. در این پروژه موش به یادگیری کنترل نشانگر برای رسیدن به یک هدف پرداخت که در صورت موفقیت پاداش دریافت میکرد. نتاج این پروژه نشان داد که نواحی قشر بینایی از جمله بخشهای درگیر در ایجاد قصد و نیت است، در واقع این ناحیه از مغز با نیت در انسان ارتباط دارد.
محققانی که مدتهاست روی قشر جداری در انسانها مطالعه می کنند می گویند که ما لزوماً انتظار نداشتیم که این منطقه از مغز چنین کارایی داشته باشد. به نظر می رسد چیز خاصی در مورد قشر جداری وجود دارد زیرا بین نواحی حسی و حرکتی در مغز قرار دارد و ممکن است به عنوان ایستگاه راهی بین آنها عمل کند.

«پروژه مغز انسان» اروپا فاز نهایی تحقیقات خود را آغاز کرد ۱۳۹۹/۱۲/۰۶

سلاحی احتمالی برای مقابله با همهگیری کرونا: چاپ بافت انسانی ۱۳۹۹/۱۲/۰۶

استفاده از باکتری برای کمک به دستکاری ژنتیک گیاه ۱۳۹۹/۱۲/۰۵

تولید آزمایشگاه روی تراشه ارزان با چاپسه بعدی ۱۳۹۹/۱۲/۰۵

ساخت مغز مجازی با زیرساختهای «پروژه مغز انسان» اروپا ۱۳۹۹/۱۲/۰۶

فراخوان شناسایی نیاز شرکتهای صنعتی در حوزه «هوش مصنوعی» ۱۳۹۹/۱۲/۱۰