
چاپ سه بعدی رباتی نرمی که خطلولهها را بازرسی میکند
تاریخ : ۲۱ دی ۱۳۹۹
تعداد بازدید : ۲۱۴
نسخه چاپیپژوهشگران برای کمک به کاهش ریسک نشت خطلولههای انتقال دهنده مواد شیمیایی خطرناک، با استفاده از چاپ سه بعدی و مواد نرم، رباتی طراحی کردند که میتواند به طور دائمی این خطوط را بازرسی کند.
محققان دانشگاه تیانجین چین با استفاده از چاپ سه بعدی یک ربات قابل تنظیم ساختند که توانایی اندازهگیری و نظارت بر لولهها در تاسیسات صنعتی را در زمان واقعی دارد.
این دستگاه تک قطعهای، دارای یک سری بخشهای خمشپذیر نرم و گیرنده های مدولار است که به این ربات امکان میدهد تا به طور انعطاف پذیری از زیرساخت های مختلف بالا برود. با توجه به اینکه آسیبهای خط لوله اغلب به تأخیر در تولید منجر می شود و بسیاری از شرکت ها هنوز این آسیبها را به صورت دستی بازرسی می کنند، رباتهای این تیم میتوانند جایگزینی جدید و کارآمد باشد.این ربات چاپ شده سه بعدی می تواند نیاز به بازرسی دستی لوله را در تأسیسات صنعتی کاهش دهد.
لولهکشی در بسیاری از کارخانهها، یک عنصر حیاتی است که بهرهوری صنعتی و در نهایت بهرهوری تولید به آن بستگی دارد. حتی شکستگیهای کوچک میتوانند باعث ایجاد اختلال در تولید شوند، از این رو بازرسی مداوم از منظر وجود نشت یا آسیب در این لولهها به یک ضرورت تبدیل شده است.
در حال حاضر گروههای صنعتی تمایل دارند تا از کارمندان برای کنترل دستی لولههای خود استفاده کنند، اما این روش هم خستهکننده و هم خطرناک است، به خصوص اگر لولهها حامل مواد شیمیایی خطرناک باشد. در نتیجه توسعه رباتهایی که می توانند چنین وظایف خطرناکی را به عهده بگیرند به یک حوزه مهم تحقیقاتی تبدیل شده است.
با استفاده از چاپگر سه بعدی، تیم تحقیقاتی تیانجین توانست ربات بهینه سازی شده تولید کند که انعطاف پذیری بیشتری نسبت به نمونههای قبل برای بازرسی از لوله ها داشته باشد.
برای به بیشینه رساندن انعطافپذیری این ربات چاپ شده به روش سه بعدی، محققان آن را به صورت یکبخشی و با کمک مواد نرم طراحی کردند که قادر به حفظ سطح بالایی از تغییر شکل است.

استفاده از هوش مصنوعی به خلق ژنوم کامل انسانهایی که وجود ندارند! ۱۳۹۹/۱۲/۰۴

توسعه رابطهای مغز و کامپیوتر و ایجاد مسائل اخلاقی و حریم خصوصی ۱۳۹۹/۱۱/۲۹

استارتآپی که در حال توسعه کیتغربالگری و پچ زیستحسگری است ۱۳۹۹/۱۱/۲۹

استفاده از "نانو اوریگامی" برای تولید کوچکترین تراشه جهان ۱۳۹۹/۱۱/۳۰

ترکیب نانوحسگر و هوش مصنوعی برای رصد وضعیت عملکرد راننده ۱۳۹۹/۱۲/۰۲

تولید نانوزیستحسگرهای الکتروشیمیایی برای پایش مغز ۱۳۹۹/۱۲/۰۲