
ترکیب دو فناوری برای تشخیص سریع کمبود آهن در بدن
تاریخ : ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
تعداد بازدید : ۷۹۲
نسخه چاپیپوریا لسانی نانوزیستپیمایشگری ساخته که میتوان آن را با آزمایشگاه روی تراشه ترکیب کرد و در نهایت ابزاری برای تشخیص سریع کمبود آهن در بدن ارائه کرد.
به تازگی نانوزیستحسگری برای شناسایی عدم تعادل آهن تولید شده است. پوریا لسانی، دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی پزشکی در دانشگاه سیدنی، به تازگی یک فناوری جدید نانوپیمایشگر فلورسنت مبتنی بر کربن برای تشخیص سریع یونهای آزاد آهن ارائه کرده است.
این کاوشگر زیستی نانو مقیاس چند منظوره توانایی نظارت دقیق بر اختلالات آهن در سلولها، بافتها و مایعات بدن را در غلظت بسیار کم، یعنی یک هزارم میلی مولار را دارد. فناوری نانوزیستپیمایشگر فلورسنت مبتنی بر کربن یک روش غیر تهاجمی است که شامل تزریقات زیر جلدی یا وریدی است.
لسانی معتقد است که این حسگر می تواند برای تصویربرداری از بافتهای عمیق مورد استفاده قرار گیرد، جایی که این کاوشگر کوچک میتواند ساختار بافتهای پیچیده زیستی و داربست های مصنوعی را به تصویر بکشد.
بیشتر روشهای آزمایشی موجود پیچیده و زمانبر هستند. این فناوری می تواند به عنوان یک گزینه کارآمد عمل کند زیرا مقرون به صرفه، بسیار حساس و غیرتهاجمی است و به تشخیص زودرس بیماریهای جدی اختلال آهن در غلظت سلولی بسیار کم کمک می کند.
لسانی و همکارانش فناوری خود را بر روی خوک آزمایش کردند و دریافتند که عملکرد نانوزیستپیمایشگر آنها بسیار بهتر ازروشهای موجود برای تصویربرداری از بافت های عمیق است.
این نانوزیستپیمایشگر با سرعت به عمق 280 میکرومتر بافتهای زیستی نفوذ میکند و حتی در عمق 3000 میکرومتر در بافت مصنوعی نیز قابل تشخیص است.
در حال حاضر، این تیم بر روی آزمایش فعالیت این پیمایشگر در مدلهای بزرگ حیوانی و بررسی سایر روشهای کاربردی این فناوری در تجزیه و تحلیل ساختارهای بافت پیچیده زیستی متمرکز شده است.
علاوهبراین، این تیم محققان در دانشگاه سیدنی در حال برنامه ریزی برای ادغام این نانوزیستپیمایشگر در یک سیستم تشخیص "آزمایشگاه روی تراشه" هستند. کار با این سیستم آسان بوده و برای ارزیابی دقیق اختلالات بالقوه آهن در بیمار به مقدار کمی نمونه خون نیاز دارد.
بدین ترتیب ، توسعه این ابزار آزمایش خون تشخیصی قابل حمل می تواند به پزشکان اجازه دهد از راه دور سلامت بیماران خود را کنترل کنند.

خانم دکتر شقایق حقجوی جوانمرد به عنوان رییس مرکز راهبردی فناوریهای همگرا... ۱۴۰۱/۰۵/۱۱

گردنبندی که از روی عرق، وضعیت سلامتی را پایش میکند ۱۴۰۱/۰۵/۱۱

نانوحسگر قابل پوشیدن، تشخیص پزشکی را متحول می کند ۱۴۰۱/۰۵/۱۰

پساب فاضلاب به کود تبدیل شد ۱۴۰۱/۰۵/۱۰

یاری گرفتن از اپتوژنتیک برای کمک به ایجاد تعادل سلولی ۱۴۰۱/۰۵/۱۲

بازیابی بینایی با استفاده اژ ژندرمانی /کارآزمایی بالینی در حال انجام است ۱۴۰۱/۰۵/۱۲