
تایپ با سرعت بالا، توسط فردی که کاملا معلول است
تاریخ : ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
تعداد بازدید : ۱۳۱۳
نسخه چاپیپژوهشگران با استفاده از یک رابط مغز و کامپیوتر، به فرد کاملا معلول کمک کردند که بتواند با سرعت بالا تایپ کند.
بر اساس نتایج تحقیقی که در مجله Nature به چاپ رسیده است، محققان نشان دادند که یک رابط مغز و کامپیوتر به مرد معلولی که از زیر گردن فلج شده، اجازه داده است تا با فکر کردن در مورد مطلبی، آن را تایپ کند.
این مرد پس از آسیب نخاعی در سال 2007 فلج شد و 9 سال بعد به پروژه تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد و موسسه پزشکی هوارد هیوز پیوست. پس از سالها تحقیق، این مرد هنگام اتصال به سیستم با استفاده از رابط مغز و کامپیوتر میتواند با دقت 94 درصد، حداکثر 18 کلمه در دقیقه بنویسد. وقتی دانشمندان تصحیح خودکار را به برنامه اضافه کردند ، دقت نوشتن به 99 درصد رسید.
جیمی هندرسون جراح مغز و اعصاب دانشگاه استنفورد به جون همیلتون در NPR می گوید: «ما همچنین می توانیم استفاده از آن را توسط شخصی که ممکن است دچار ضایعه نخاعی باشد و می خواهد از ایمیل استفاده کند، به کار بگیریم یا مثلاً یک برنامهنویس که می خواهد به کار خود برگردد، این فناوری برای وی قابل استفاده است.»
این دستگاه از دو حسگر به نام آرایههای میکروالکترود در نزدیکی بخشی از مغز که برای نوشتن با دست است، درست در زیر سطح مغز استفاده میکند. آرایه ها میتوانند سیگنالهای حدود 100 نورون را رصد کنند.
در ابتدا، این تیم تحقیقاتی از مرد خواستند که به دیکته هر حرف فکر کند تا کامپیوتر بتواند آن حرف را از روی مغز وی تشخیص دهد. این کار برای این انجام شد که کامپیوتر قادر به تفکیک حروف نزدیک به هم باشد: حروف مشابه، مانند "r" کوچک ، "h" و "n" بیشترین اشتباهات را برای برنامه ایجاد میکند. سرانجام، او می توانست نوشتن کلمات و جملات را تمرین کند و دانشمندان سوالاتی را از او پرسیدند این فرد معلول جواب داد.
هندرسون به می گوید: «او وقتی توانست در پاسخ به سوالاتی که پرسیدیم پیام هایی بنویسد بسیار خوشحال شد. او از این موضوع بسیار هیجان زده بود.»
امی اورسبورن ، متخصص مهندسی عصب دانشگاه واشنگتون، که در این مطالعه جدید نقشی نداشته، به گاردین میگوید که این فناوری یک"پیشرفت چشمگیری" در این زمینه است.
آزمایشهای قبلی با استفاده از رابطهای مغز و کامپیوتر، از شرکت کنندگان می خواست که با استفاده از افکار یا حرکات چشم خود، مکان نما را بر روی صفحه نمایش هدایت کرده و بر روی حروف کلیک کنند. با این حال، این موارد می توانند انرژی و توجه زیادی را از کاربر بخواهند.
اما این سیستم مبتنی بر خط بسیار سریعتر است، فردی که در این آزمایش از این دستگاه استفاده کرد، می توانست سریع تایپ کند.

پیوند گوش چاپشده سه بعدی به انسان انجام شد ۱۴۰۱/۰۴/۰۵

وسایل الکترونیکی در آب جوش بازیافت میشوند! ۱۴۰۱/۰۴/۰۴

فتوسنتز مصنوعی با کارایی ۱۸ برابری نسبت به فتوسنتز طبیعی انجام شد ۱۴۰۱/۰۴/۰۵

رد پای نیاکان ایرانی در DNA یک قربانی شهر پمپئی ۱۴۰۱/۰۴/۰۴

ساخت آزمایشگاه روی تراشه با فناوری طیفسنجی نوری تراهرتز ۱۴۰۱/۰۴/۰۶

تولید مدلهای دقیق از بافتهای انسانی با چاپگرسه بعدی ایرانی ۱۴۰۱/۰۴/۰۶