
چاپگر زیستی سه بعدی ایرانی BioFabX۴
تاریخ : ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
تعداد بازدید : ۹۸۵
نسخه چاپیشرکت امیدآفرینان مهندسی آینده اقدام به تولید و عرضه چاپگر زیستی سه بعدی کرده است که میتاون از آن برای تولید انواع مختلف سلولها و بافتها استفاده کرد.
چاپگر زیستی سه بعدی سری BioFabX4 با اتکا به سیستم عملگرهای نیوماتیکی چاپ گستره وسیعی از مواد زیستی جهت تولید باف هایی همچون قلب، پوست، غضروف و استخوان را فراهم میکند. این دستگاه با چهار ماژول چاپ، یکی از پیشرفتترین دستگاه چاپگر زیستی در کشور است که به کمک یک سیستم ماژولار انحصاری امکان چاپ انواع سلول و مواد زیستی را به صورت همزمان فراهم میکند.
از کاربردهای این محصول میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
قابلیت پرینت همزمان تا چهار نوع سلول یا مواد زیستی
پرینت مواد دما بالا تا 220 درجه سانتیگراد
پرینت مواد دما پایین تا 5 درجه سانتیگراد
پرینت مواد کراسلینک شونده نوری در طول موج های مختلف
پرینت مواد به کمک فناوری FDM
پرینت مواد با ویسکوزیته پایین به کمک ماژول سرنگی
نرم افزار و سخت افزار اختصاصی، توسعه یافته جهت چاپ زیستی
روش چاپ زیستی یکی از جدیدترین روشهای تولیدی بافتهای زنده حاوی سلول در مهندسی بافت است. این روش ایجاد ساختارهای بسیار دقیق و پیچیده از اندام و بافتهای بدن انسان را برای محققان فراهم می آورد. از این رو این روش موردتوجه مراکز تحقیقاتی و تجاری بسیاری قرارگرفته است. با توجه به نوظهور بودن روش چاپ زیستی، در حال حاضر عمده خریداران این محصول مراکز تحقیقاتی دانشگاهی، شرکتهای دارویی و شرکتهای آرایشی و بهداشتی هستند که نیاز به تولید مدلهایی از بافت انسانی دارند.
آمار رشد سالیانه در زمینه چاپ سه بعدی 19 درصد است که بیشتر این بازار مربوط به صنعت چاپ سه بعدی در صنایع پزشکی است، به طوریکه اگر حوزه چاپ زیستی به تنهایی بررسی شود این میزان 26 درصد خواهد بود. بازار جهانی چاپ سه بعدی زیستی تا سال 2020 به 6/ 8 میلیارد دلار رسیده است که پیشبینی رشدی بیست و شش درصدی در سالهای آتی برای آن می شود. در داخل کشور این بازار عمدتا محدود به مراکز تحقیقاتی در حوزه پزشکی و دارویی شده است. با توجه به تعداد پروژههای تعریف شده در این مراکز و گرنتهای پژوهشی در سامانههای وزارت علوم و وزارت بهداشت، بازار این بخش در داخل کشور 6.800.000.000.000 ریال در سال های آتی تخمین زده می شود.

آغاز فراخوان ششم برنامه نوپاهای فناوریهای همگرا با هدف حمایت از طرحهای... ۱۴۰۱/۰۳/۰۵

راهاندازی پلت فرم غربالگری میکروسیالی برای استفاده صنعتی ۱۴۰۱/۰۲/۳۰

پستانک هوشمند، برای رصد مستمر الکترولیت های بدن نوزاد ۱۴۰۱/۰۲/۳۰

بهره گیری از محاسبات کوانتومی برای طراحی مواد موثرتر در LEDها ۱۴۰۱/۰۲/۳۰

به کار گیری هوش مصنوعی برای طراحی نانوذرات دارویی ۱۴۰۱/۰۲/۳۰

طراحی نانوذرات زیستی برای مقابله با آلزایمر ۱۴۰۱/۰۳/۰۲