
ناسا به فناوری چاپ اندام مصنوعی در فضا نزدیک شده است
تاریخ : ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
تعداد بازدید : ۶۲۵
نسخه چاپیمحققان از چاپ سه بعدی برای ایجاد بافت کبدی انسان استفاده کردند که به زودی می تواند در ایستگاه فضایی بین المللی آزمایش شود.
در آمریکا حداقل 17 نفر در روز در انتظار پیوند اعضا جان خود را از دست میدهند. اما به جای اینکه منتظر بمانیم که اهدا کنندهای پیدا شود، بهتر است که بتوانیم این اندامها را تولید کنیم.
شش سال از زمانی که ناسا چالش بافت عروقی خود را اعلام کرد میگذرد، مسابقهای که طراحی شده برای تسریع در تحقیقات چاپ اندام مصنوعی که ممکن است روزی منجر به تولید اندام های مصنوعی شود.
اکنون بعد از شش سال، ناسا دو تیم برنده این رقابتها را معرفی کرد. در این چالش تیمها ملزم به ایجاد بافت ارگانهای انسانی بودند، اندامهایی که می تواند به مدت 30 روز زنده بماند.
این دو تیم به نام های Winston و WFIRM، هر دو از موسسه پزشکی ریویک فارست، از روشهای مختلف چاپ سه بعدی برای ایجاد بافت کبدی آزمایشگاهی استفاده کردند که تمام نیازهای ناسا را برآورده می کند و عملکرد آنها را حفظ می کند.
آنتونی آتالا ، سرپرست تیم WFIRM می گوید: «ما دو رویکرد متفاوت را در پیش گرفتیم زیرا وقتی به بافتها و عروق نگاه می کنید، در واقع دو نوع ساختاری دارید که تفاوت جدی با هم دارند.»
بنابراین نحوه تشکیل عروق خونی در داخل بدن با تشکیل بافتها متفاوت است. یکی از ساختارهای لوله ای و دیگری از ساختارهای اسفنجی برای کمک به رساندن مواد مغذی سلول و دفع مواد زائد استفاده می کند. به گفته آتالا، این چالش یک نقطه عطف در مهندسی زیستی است زیرا کبد، بزرگترین اندام داخلی بدن، یکی از پیچیدهترین بافتها است که عملکردهای متعددی دارد و چاپ آن بسیار چالش برانگیز است. آتالا می گوید: « شش سال پیش وقتی مسابقه برگزار شد، ما می دانستیم که به دنبال حل این مشکل هستیم.»
همزمان با پیشرفت در زمینه پزشکی پیوند عضو و ایجاد سهولت ایجاد اندامهای مصنوعی برای انسانهایی که نیاز به پیوند دارند، این پروژه میتواند روزی به فضانوردان در ماموریت های آینده در اعماق فضا کمک کند.
مفهوم مهندسی بافت بیش از 20 سال است که وجود دارد. آندره اوکانر، رئیس بخش مهندسی پزشکی در دانشگاه ملبورن، می گوید: «تیم های برنده هنوز باید یکی از بزرگترین موانع مهندسی بافت را برطرف کنند.دستیابی به بافت زنده و حفظ عملکرد آنها برای مدت طولانی واقعا چالش برانگیز است.»
تیم وینستون که جایزه نقدی 300000 دلاری را دریافت کرده، به زودی فرصتی خواهد داشت تا تحقیقات خود را به ایستگاه فضایی بین الملل ، جایی که تحقیقات مشابه مربوط به اعضای بدن قبلاً در آنجا انجام شده است، ارسال کند.
هدف این پروژه تحقیقاتی ایجاد بافت قلبی قابل پیوند در 10 سال آینده با کمک چاپ سه بعدی است.
منبع : https://www.technologyreview.com/2021/06/18/1026556/nasa-bioprinting-artificial-organs-space/

پیوند گوش چاپشده سه بعدی به انسان انجام شد ۱۴۰۱/۰۴/۰۵

وسایل الکترونیکی در آب جوش بازیافت میشوند! ۱۴۰۱/۰۴/۰۴

فتوسنتز مصنوعی با کارایی ۱۸ برابری نسبت به فتوسنتز طبیعی انجام شد ۱۴۰۱/۰۴/۰۵

رد پای نیاکان ایرانی در DNA یک قربانی شهر پمپئی ۱۴۰۱/۰۴/۰۴

ساخت آزمایشگاه روی تراشه با فناوری طیفسنجی نوری تراهرتز ۱۴۰۱/۰۴/۰۶

تولید مدلهای دقیق از بافتهای انسانی با چاپگرسه بعدی ایرانی ۱۴۰۱/۰۴/۰۶