
دکتر سلطانی: در حال شناسایی متخصصان حوزه همگرا هستیم
تاریخ : ۲۲ دی ۱۴۰۰
تعداد بازدید : ۵۸۱
نسخه چاپیدکتر علی محمد سلطانی، ریاست محترم مرکز راهبردی فناوریهای همگرا در اولین روز از همایش علمی تخصصی «دستاوردهای اخیر کشور در حوزه سامانههای ریزمقیاس زیستی، چالشها و افقهای پیش رو» از برنامه مرکز راهبردی همگرا برای شناسایی متخصصان همگرا خبر داد، متخصصانی که به دنبال تجاریسازی محصولات این حوزه هستند.
دکتر سلطانی گفت: «ما در حال حاضر با فناوریهای همگرا به عنوان واقعیت قطعی روبرو هستیم. تقریبا همه محصولات جدید و نوآورانه حاصل همگرایی فناوریها، از جمله انبیک هستند. این ترکیب فناوریها فرصتهای جدیدی خلق میکند و ما شاهد محصولات جدید حاصل این همگراییها هستیم. در انقلاب صنعتی چهارم و حتی پنجم نیز ما شاهد همگرایی فناوریها هستیم و به ندرت میتوان محصولی تنها از یک فناوری مشاهده کرد.»
سلطانی افزود: «در مرکز همگرا، اصطلاحی به نام نقاط همگرایی را تعریف کردیم که تلاقی فناوریهای نانو، بیو، علوم شناختی و IT است. در واقع تلاقی دو تا چهار فناوری از این فناوریها موجب تشکیل نقاط همگرایی میشود. سامانههای میکرو و نانوسیستم که در حوزه سلامت کاربرد دارند از جمله نقاط همگرایی هستند که باید به آن پرداخته شود. این نقطه همگرایی توسط مرکز همگرا نیز به عنوان یکی از نقاط مهم انتخاب شده است. ما در حوزههای مختلف سلامت، پزشکی، امنیت و حتی صنعت خودرو نیز شاهد این سامانهها هستیم.»
مدیر مرکز راهبردی فناوریهای همگرا افزود: «در کشور ما این سامانهها مورد توجه بوده و استارت آپهایی نیز در این حوزه ورود به بازار داشته و در کنار پژوهشهای دانشگاه، شاهد محصولاتی در این حوزه هستیم. در اینجا دو دستگاه تجاریسازی شده در این حوزه را معرفی میکنم. اولین دستگاه، دستگاه آزمایش CBC است که میتواند 19 پارامتر را در خون به صورت POCT شناسایی کند. این کار با سرعت بالا انجام میشود. این محصول در حال جذب سرمایه برای تولید انبوه است. دستگاه دوم، دستگاه پایش هوشمند عملکرد قلب است که در آن تنها با استفاده از انگشت میتوان نوار قلب گرفت. این ابزار برای پزشکان بسیار مفید است. این دستگاه جزء روندهای اصلی پزشکی در جهان بوده و میتوان با استفاده از آن در منزل خود بیمار کار پایش سلامت را انجام دهد.»
وی در پایان گفت: «با توجه به این که حوزههای زیستی بسیار وسیع است، ما امیدواریم در سالهای آتی شاهد توسعه محصولات جدید این حوزه در کشور باشیم. مرکز راهبردی فناوریهای همگرا چند سالی است که راهاندازی شده است، در حال حاضر ما در حال شناسایی متخصصانی هستیم که در بخش توسعه محصول مشغول به کار هستند و از همه عزیزان خواهش میکنیم اگر محصولی را در حال توسعه دارند و علاقهمند به تجاری و عرضه آن به بازار هستند، حتما با مرکز راهبردی فناوریهای راهبردی تماس بگیرند.»

پیوند گوش چاپشده سه بعدی به انسان انجام شد ۱۴۰۱/۰۴/۰۵

وسایل الکترونیکی در آب جوش بازیافت میشوند! ۱۴۰۱/۰۴/۰۴

فتوسنتز مصنوعی با کارایی ۱۸ برابری نسبت به فتوسنتز طبیعی انجام شد ۱۴۰۱/۰۴/۰۵

رد پای نیاکان ایرانی در DNA یک قربانی شهر پمپئی ۱۴۰۱/۰۴/۰۴

ساخت آزمایشگاه روی تراشه با فناوری طیفسنجی نوری تراهرتز ۱۴۰۱/۰۴/۰۶

تولید مدلهای دقیق از بافتهای انسانی با چاپگرسه بعدی ایرانی ۱۴۰۱/۰۴/۰۶